Skal din telefon, tablet eller computer til reparation - Service - Reparation

Service og Reparationer

Beskrivelse af reparationstyper

Udskiftning af skærm

En af de mest almindelige skader på smartphones og tablets er en smadret skærm hvor den enten er revnet eller har flimrende lys. Går skærmen på en moderne smartphone i stykker, er telefonen så godt som ubrugelig, samt din telefon har også højere chance for at blive skadet af fugt og du kan få glassplinter i fingrene. Disse reparationsformer omfatter skift af både glas og LCD. Det er vigtigt at få en ødelagt eller smadret smartphone skærm repareret med det samme. Især ved første tegn på en revne, idet dette kan forårsage såkaldt “spider-web” over tid, som resulterer til et større og dyrere problem.

Grade A/A-kvalitet

Grade A skærmen er en af de mest anvendte skærme på smartphones/tablets. Det er også den billigste type skærm, og er en type skærm som udelukkende er samlet af kopidele. Det er et godt og billigt alternativ til reparation af sin smartphone/tablet, og den fungerer upåklageligt. Udseendet af det færdige resultat minder i bund og grund om din originalskærm, men det er selvfølgelig ikke den samme kvalitet. Du får altså hvad du betaler for.

Original kvalitet/OEM

Original kvalitet eller OEM (Original Equipment Manufacturer) er den bedste skærm der findes på markedet, men prisen er også derefter. Umiddelbart vil du ikke kunne mærke eller se forskel fra en original skærm. Det er fabrikeret på enten samme fabrik eller ud fra samme reglement. Den giver et utroligt skarpt billede, og det er et glas med præcis samme holdbarhed, som på en nyindkøbt smartphone/tablet. Denne type skærm er dog relativ dyr, men resultat er yderst tilfredsstillende.

Original skærm

Skal du have en original skærm fra f.eks. Apple, som du ville finde på de helt nye i mobiltelefoner, sælges de kun hos Apple autoriserede værksteder. Hverken Grade A/A-kvalitet eller Original kvalitet/OEM er direkte fra Apple. Hos de andre smartphones eller tablet mærker, kan man både få original skærm hos de værksteder som tilbyder det, eller hos et autoriseret værksted.

3D Force Touch

3D Touch er en videreudvikling af Apples Force Touch, og det er en avanceret touch-funktion som normalt bruges i Apples styresystem, iOS. Den bruger sensorer i skærmen til at måle at du trykker på skærmen, og hvor hårdt. Den kan registrere, om du trykker almindeligt eller hårdt – et hårdt tryk aktiverer funktionen 3D Touch. Det giver en række nye funktioner, som er forbeholdt produkter med 3D Touch indbygget. Androids udgave af dette hedder Deep Press, og ved Windows produkter kaldes det for Pre Touch, men det fungerer i bunde og grund på samme måde som ved Appel produkter.

Bagcover

Er dit bagcover/glas knust eller på anden måde blevet beskadiget kan dette også udskiftes. Bagcoveret er det bagerste stykke, som bl.a. dækker og beskytter batteriet.

Aluminiumsramme

Denne udskiftning foretages typisk for en smartphone eller tablet med en aluminiumsramme, hvis den på den ene eller anden måde er blevet tabt og det f.eks. har resulteret i ridser, buler eller at den helt er faldet af. Rundt kanten er der en ramme, og denne ramme er altså aluminiumsrammen.

Volume Knap

Denne knap er den aflange knap på siden. Volume knapperne udskiftes typisk grundet slid, dette kan gøre at den f.eks. sætter sig fast eller helt er røget af. Denne knap sidder på siden af din smartphone.

Lydløs Knap

Lydløs knappen udskiftes typisk hvis den har sat sig fast, eller decideret røget af. Denne knap sidder på siden, men er den mindre af de to knapper på siderne.

Mikrofon

Mikrofonen bruges til bl.a. samtaler, og sidder oftest nede i bunden som et mindre hul på produktet.

Højtaler (Øre)

Over skærmen sidder der typisk en lille aflang sprække som er øre højtaleren. Det er her fra samtaler kan høres, men er den i stykker kan det være at lyden enten skratter eller slet ikke virker.

Højtaler (Bund)

Det er forskelligt hvor denne højtaler sidder på en telefon, men i mange tilfælde sidder den på bunden. Her vil du have problemer med at afspille lyd fra f.eks. musik- og streamingtjenester hvis den er i stykker.

Batteri

Hvis dit batteri er blevet sløvt, ødelagt, eller slidt med tiden, kan det være nødvendigt at få skiftet batteriet på din smartphone eller tablet. Det kan også være at dit produkt kun virker hvis den sidder til opladeren eller bare dræner batteriet meget hurtigt.

Home Knap (Knappen)

Home knappen sidder typisk i bunden af skærmen, alt efter variant og mærke, kan det være en man decideret kan trykke ind, eller bare reagerer på touch. En Home Knap udskiftning er udskiftningen af selve glasset til Home Knappen ved produkter hvor denne har en fysisk knap man trykker på, og er derfor noget billigere end reparation af funktionen, som det typisk vil være hvis den er en del af displayet.

Tænd/Sluk Knap

Tænd/sluk knappen refereres også ofte til som power-knappen, og er den knap som tænder og slukker din telefon. Knappen udskiftes typisk hvis den har sat sig fast, eller decideret røget af.

Dock Connector (Ladestik)

Ladestikket kaldes også dock connector. Den sidder typisk i bunden af telefoner. Det er herfra telefoner får deres strøm når de skal lades op, men lader produktet slet ikke uanset hvilken oplader du bruger, er det typisk ladestikket den er gal med.

Jack-stick

Hvis lydkvaliteten er blevet forringet eller der slet ikke kommer noget lyd ud når der kobles høretelefoner til din smartphone, så finder vi typisk frem til at problemet er et defekt jack-stick.

Vibrator

Vibratoren sidder inde i din tablet eller smartphone, og bruges normalt hvis telefonen er på lydløs i stedet for en ringetone. Hvis denne funktion er aktiveret, men den stadig ikke vibrerer, kunne det tyde på at vibratoren er i stykker.

Antenne (Normal)

Der er to antenner, hvor den ene, som er denne her, bruges til f.eks. opkald og data og er forbundet til telefonmasterne og satellitter rundt omkring på kloden.

Antenne (WiFi)

Den anden af de to antenner er denne her, som bruges til WiFi, så du kan forbinde til diverse trådløse internetforbindelser uden brug af dit data.

Lyssensor

På forsiden af de fleste smartphones er der en sensor, som opfanger, når man går fra et lyst rum til et mørkt rum. Herefter regulerer sensoren telefonens lysstyrke i forhold til dette for at få en bedre brugeroplevelse.

Kamera

Kamera (Front) Frontkameraet vil ofte være svært at udskifte, da det ikke er en ekstern enhed, hvor mange forhandlere derfor slet ikke foretager denne udskiftning.

Kamera (Bag)

Bag kameraet er en ekstern udskiftning og foretages derfor hyppigt. Er din smartphones kamera ikke som den har været, kan dette fikses.

Kameralinse

Har din tablets kameralinse en løs forbindelse? Eller er den ridset, sløret eller fungerer den bare ikke mere? Så er denne reparation perfekt til dig.

Software Fejl Opdatering

Softwaropdateringer er til for at sikre sikkerheden på din smartphone og for at sikre at dens styresystem fungerer så optimalt som overhovedet muligt. Er der en fejl i en softwareopdatering, risikerer din mobil at blive langsommere, og du kan også risikere at miste data. Der kan være mange forskellige årsager til at denne fejl kan forekomme. Det kan være at opdateringen ikke vil downloade, at den ikke virker, at der kommer en eller flere fejlkoder frem på skærmen, eller at der måske bare ikke er nok plads nok på produktet. Uanset hvad fejlen skulle være, kan vores værksteder hjælpe dig.

Diagnose

Er du usikker på hvad der er galt med din enhed, kan du bestille en diagnose og lade os tage et kig på den! I de fleste tilfælde kan vores teknikere på værkstederne hurtigt konstatere hvad der skal repareres, og hvor meget det evt. kan komme til at koste.

Udvidet Diagnose

Der er mange tilfælde hvor telefoner/tablets ryger i en form for væske. Det kan være at nogle ting er gået i stykker, og andre stadig kan reddes, dog kan det ske at væsken kan have ødelagt så tilpas meget, at den ikke står til at redde. Derfor kan en udvidet diagnose hjælpe med at finde hvilke ting der skal repareres eller udskiftes.